MIS en Moviment:

MIS + Sol Picó i Vero Cendoya

"Una investigació sobre la complicitat entre la música i el moviment, la recerca d'un mètode i un llenguatge comú entre ambdues disciplines"

Dissabte 25 d'abril al SISMÒGRAF, el festival de dansa d'Olot
00:00 hores a la sala El Torín (més info...)

Moviment d’Insurrecció Sonora (MIS), amb les ballarines Sol Picó i Vero Cendoya, presenten el resultat d’una investigació sobre la complicitat entre la música i el moviment, la recerca d’un mètode i un llenguatge comú entre ambdues disciplines, desenvolupant una improvisació comuna rigorosa, amb resultats concrets i alhora generadors de noves propostes.

"L'objectiu d'aquest projecte d'investigació i creació d'un llenguatge comú entre la dansa i la música és crear un sistema que permeti el desenvolupament d'una improvisació comuna rigorosa, amb resultats concrets i alhora generadors de noves propostes. En definitiva, crear un mètode comú on diferents artistes, músics i ballarins (no només del propi col·lectiu MIS), puguin relacionar artística i creativament entre ells sota les mateixes premisses."

Complicitat entre disciplines artístiques
El llenguatge musical i el moviment-dansa són disciplines que han anat des dels seus inicis intrínsecament units; el moviment ha comptat i compta amb el suport musical per desenvolupar-se. Partint d'aquesta unió inevitable entre les dues arts, MIS vol aprofundir en aquesta sinergia i proposar un nou mètode a partir de la improvisació conduïda on sigui possible la trobada i l'harmonia dins del "caos".

La creativitat espontània i rigorosa
La finalitat d'aquesta investigació és aconseguir que la creativitat espontània es desenvolupi sota el prisma d'un mètode rigorós; MIS busca una improvisació exigent amb objectius concrets i amb un mètode propi per un resultat final contundent i universal.

La universalitat d'un sistema propi
MIS no pretén aplicar el llenguatge de signes que porta investigant de forma unilateral sinó crear, a partir del moviment de coreògrafs i intèrprets professionals de la dansa, un nou sistema codificat que interrelacioni tots dos llenguatges (música i dansa) de manera conjunta i simultània.

Fotografies: Lluís Vallès